Blue Flower

 alt

Скъпи родители, мили ученици, заповядайте при нас!

 Започна записването в нашето училище за новата учебна 2019/20 година. Очакваме с нетърпение всички деца над 4-годишна възраст в нашата предучилищна група, както и ученици от 1 до 12 клас.

Приемането и записването на учениците се извършва въз основа на електронно попълнен и изпратен от един от родителите формуляр.

(Родителите, които нямат възможност електронно да запишат детето си, могат да го направят в училището в предварително уговорено време.) 

 

ВАЖНО - ако вече веднъж сте записали детето си при нас, не е необходимо да го правите отново - децата се прехвърлят автоматично в следващия клас. Отписването от училището е възможно само в края на съответния учебен срок с цел да не се нарушава планирането на занятията.

 

 

Записване 2019/20:

Joomla Forms makes it right. Balbooa.com

 

 

 

Формуляри за записване  на ученици в БУ "Дунав" можете да изтеглите и от тук,  да ги сканирате и изпратите на нашата ел. поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Децата в ученическа възраст от Линц имат правото да изучават български език като майчин в системата на австрийското образование.  Пристъствието в тези часове се отбелязва в австрийското свидетелство.

Формуляр за записване в часовете по майчин език можете да изтеглите от тук.

 

 

alt

 

 

 

 

 Из ПРАВИЛНИК НА БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ „ДУНАВ“ ЛИНЦ:

БУ „Дунав“ предлага обучение по български език, литература и история на България за деца от 1- до 18-годишна възраст. Приемът се прави въз основа на попълнен формуляр за записване.

Училището приема ученици през цялата учебна година.

Родителите носят отговорност за предоставените на училището данни и са длъжни своевременно да уведомяват училищното настоятелство при настъпили промени /адресна регистрация, телефони за връзка, електронна поща и т. н./

Удостоверение за завършен клас се издава само на ученици, редовно посещаващи учебните занятия.

Всички учебници и учебни тетрадки се предоставят безплатно от училището. Учебниците подлежат на връщане в края на учебната година. При загуване или повреждане на учебника, родителят дължи сума, равна на стойността на учебника.

Кадри и снимки на учениците и учителите могат да се използват за популяризиране дейността на училището. Родителите дават разрешение за това посреством попълнен формуляр.

При прекратяване на посещенията на детето в училище, родителите уведомяват писменно ръководството на училището в едномесечен срок преди последното занятие или един месец преди завършване на учебната година.

При липса на писменно уведомление ученикът се счита автоматично за записан за следващата учебна година.

 

Ден преди Великден учениците от Българско училище „Дунав“ в Линц отпразнуваха  светлия празник.

Децата от музикалните групи  изпяха незабравими Великденски  и пролетни песнички, а техните учители разказаха на всички как се празнува празникът и какви са обичаите в България.

Малките лазарки бяха боядисали вече яйцата, събрани от Лазаров ден и раздадоха на всички присъстващи боядисано яйце за здраве.

Веднага започна веселбата, боят с яйца. Всеки искаше неговото яйце да е най-здравото.

На трапезата ухаеха прясно опечени козунаци, погачи и лакомства.

Накрая малки и големи се хванаха на пъстрото хоро.

Честито Воскресение Христово! Нека светлина озари живота Ви! Много здраве и благополучие!