Blue Flower

Скъпи родители, мили ученици,

в Българско училище "Дунав" в Линц- лицензирано по Постановление 334 на МС,  тече записването на ученици за новата 2015/16 година. 

Учебната година за  децата от Горна Австрия ще стартира на 19.09.2015 г. от 10 ч. в училището (Pfarrzentrum St. Franziskus, Neubauzeile 68, 4030 Linz). Заповядайте при нас!

!!! НОВО!!!

Поради големия интерес от български деца, живеещи в провинция Залбург, през новата учебна 2015- 16 година училището отваря филиал в града на Моцарт. За повече информация можете да се свържете с нас на нашата ел. поща Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!или на телефон 0699/11091039. Филиалът отваря врати благодарение на любезното съдействие на Българското посолство във Виена и почетния ни консул в Залзбург.

Формуляри за записване  на ученици в БУ "Дунав" можете да изтеглите от тук.

Децата в ученическа възраст от Линц имат правото да изучават български език като майчин в системата на австрийското образование.  Пристъствието в тези часове се отбелязва в австрийското свидетелство.

Формуляр за записване в часовете по майчин език можете да изтеглите от тук.

 

 

alt

 

 Из ПРАВИЛНИК НА БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ „ДУНАВ“ ЛИНЦ:

БУ „Дунав“ предлага обучение по български език, литература и история на България за деца от 1- до 18-годишна възраст. Приемът се прави въз основа на попълнен формуляр за записване.

Училището приема ученици през цялата учебна година.

Родителите носят отговорност за предоставените на училището данни и са длъжни своевременно да уведомяват училищното настоятелство при настъпили промени /адресна регистрация, телефони за връзка, електронна поща и т. н./

Удостоверение за завършен клас се издава само на ученици, редовно посещаващи учебните занятия.

Всички учебници и учебни тетрадки се предоставят безплатно от училището. Учебниците подлежат на връщане в края на учебната година. При загуване или повреждане на учебника, родителят дължи сума, равна на стойността на учебника.

Кадри и снимки на учениците и учителите могат да се използват за популяризиране дейността на училището. Родителите дават разрешение за това посреством попълнен формуляр.

При прекратяване на посещенията на детето в училище, родителите уведомяват писменно ръководството на училището в едномесечен срок преди последното занятие или един месец преди завършване на учебната година.

При липса на писменно уведомление ученикът се счита автоматично за записан за следващата учебна година.