Blue Flower

С началото на новата година, на 10.01.2016 г, децата от филиала на БУ "Дунав" в Залцбург се сдобиха с нови, модерно оборудвани помещения.

Изминаха няколко месеца- вълнуващи и изпълнени с много ентусиазъм, от окриването на филиала в града на Моцарт. Особено голям е този ентусиазъм за нашите деца там. Затрупани от уроци в австрийското училище, говорещи на чуждия език през седмицата, те очакват с голямо нетърпение неделния ден, за да се срещнат отново със своите приятелчета от българското училище и да споделят преживяното през седмицата на чист майчин език.

За да подобри условията на работа, ръководството на училището, най- вече с голямото усърдие на родителския актив в Залцбург в лицето на г-жа Наталия Юлджиева и г-жа Кристина Димитрова, решиха да сменят досегашните помещения с още по- добри, оборудвани по най- модерен начин.

Дружество "Много", в чиято сграда ще се помещава българското училище занапред, е дом на много други сдружения и групи, предлагащи обучение по майчин език в Австрия. То се подкрепя от австрийското Министерство на образованието и много други образователни институции. В негово лице българското ни училище намери един солиден партньор, предлагащ на българчетата от Залцбург не само прекрасна материална база, но и желание за сътрудичество.

Освен  нови помещения, децата получиха като подарък от ръководството на училището много книги и образователни игри. С това днес бе поставено началото на българска библиотека, от която възпитаниците на училището ще могат да се възползват абсолютно безплатно.

Снимки от събитието: