Blue Flower

Баба Марта и тази година не пропусна да навести българчетата в Австрия. Първо тя дойде в Линц. На 27.02.16 тя прекрачи прага на богато украсената по повода  зала и дари деца и възрастни с бяла и червена прежда, за да си направят най- хубавите мартенички. Тя постави в ръката на всяко дете парче вълна и показа как от него може да се направи прежда. След това се втурна да помага на всички събрали се, да си направят мартенички.

Ден по- късно тя посети и децата от Залцбург. Учениците се бяха подготвили със стихове и песни, с които да зарадват добрата старица. Много добро настроение цареше в залата.През цялото време от тонколоните звучаха песни за Баба Марта, а сръчните детски ръчички се втурнаха в надпревара кой ще направи най- красивата мартеница. Освен прекрасни бяло- червени бижута от прежда, децата си направиха пролетни картички и апликации от прежда и хартия.

За поредна година БУ "Дунав" спази прекрасната българска традиция, като даде възможност на своите възпитаници да си изработят прекрасни мартеници, с които да се закичат на 1 март.

Снимки от събитието в Залцбург:

 

Снимки от събитието в Линц:

 

Честита Баба Марта! Бъдете живи, здрави, бели и червени във вас да блика щастие и любов!

Дарина Тонкова